19
OCT
2017

/ CATEGORIA

L'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, prepara el segon workshop de turisme esportiu de les comarques de Tarragona

Amb el suport del Parc científic i Tecnològic de Turisme i Oci, tindrà lloc el proper 21 de novembre

Arran del previst en el Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i amb el suport tècnic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, continua amb les tasques de vertebració i consolidació de la Xarxa de Turisme Esportiu de la demarcació de Tarragona iniciades l’any anterior.

Per a quest any 2017, els projectes a desenvolupar són:

  • La concepció de 3 informes trimestrals sobre les tendències del sector de l’esport i el turisme orientats a afavorir la presa de decisions
  • La realització del segon workshop de turisme esportiu de les comarques de Tarragona, previst per al proper 21 de novembre amb el títol "els equipaments esportius a la cadena de valor del turisme". El primer workshop, celebrat el 13 de desembre de 2016, a banda dels equipaments esportius, es dirigia també a empreses d’activitats esportives, allotjaments i agències de viatges, ja que estava concebut com una acció encaminada a afavorir vincles de col·laboració entre els membres d'aquesta Xarxa.
  • la creació d'un programa d’actuacions de forma concertada entre els membres del Grup de Treball de la Xarxa de Turisme Esportiu: El Pla d'Acció Sectorial de Turisme Esportiu de la demarcació de Tarragona per a la dinamització econòmica i la generació d'ocupació, el qual restarà redactat en la seva versió final el proper mes de novembre. L'objectiu general o estratègia d'aquest pla és la incorporació dels equipaments esportius, clubs privats i associacions esportives a la cadena de valor del sector del turisme. Formen part del Grup de Treball: les conselleries d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Turisme i Esports de l'Ajuntament de Tarragona; el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona; el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils; el Patronat Municipal de Turisme de Salou; l'Ajuntament d'Altafulla; el Centre de Tecnificació Esportiva d’Amposta;  l'Associació de Golf Costa Daurada; l'Associació Nàutica Costa Daurada; l'Associació Hípica Costa Daurada; el Club Reus Ploms; el Club Natació Tarraco; la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT); l'Associació d’Agències Receptives i la Fundació Tarragona 2017. Coordinen Tarragona Impulsa i el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci.

D'acord amb la metodologia de treball aprovada el passat 9 de juny en la reunió de l'esmentat Grup de Treball de la Xarxa per a la redacció d'aquest pla d'acció sectorial, i en la que es considerà clau la participació d’agents del món de l’esport i el turisme per tal d'assolir l’objectiu de l'estratègia i aportar accions útils i viables, el mes de maig es realitzaren les 11 entrevistes en profunditat a gestors d'equipaments esportius i el mes de juliol van tenir lloc les taules de treball amb els següents continguts i participants:

  • 20 de juliol: Gestió i qualitat orientada al turisme, amb la participació del club Gimnàstic de Tarragona, el club Tennis Monterols; el club Reus Ploms, l'Estació Nàutica Costa Daurada i la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona.
  • 21 de juliol: Comunicació i promoció integrada al turisme, amb la participació del Circuit de Calafat - Port de Calafat, el club Tennis Salou, el Pavelló Olímpic Municipal de Reus, la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Cornudella del Montsant, el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.
  • 25 de juliol: Producte i comercialització turística, amb la participació del Centre de Tecnificació Esportiva d'Amposta, El pavelló Sant Jordi de Tarragona, instal·lacions Futbol Salou, l'associació d'agències receptives i l'Ajuntament d'Altafulla.

Com a conclusió transversal, subratllar que els agents convocats i participants a les tres taules de treball coincidiren a destacar el gran potencial de la demarcació de Tarragona en equipaments esportius amb ús possible pel turisme i la bona predisposició a incorporar-se a la cadena de valor de l'activitat turística.

La redacció del Pla d'Acció Sectorial del Turisme Esportiu a la demarcació de Tarragona per a la dinamització econòmica i la generació d’ocupació és un projecte subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.