29
MAR
2017

/ CATEGORIA

El govern de l’Estat anuncia una inversió de 10,5 milions d’euros pels Jocs Mediterranis

Ho ha anunciat el director general d’Esports del Consejo Superior de Deportes, Jaime González Castaño

En el transcurs de la reunió del Comitè organitzador dels Jocs Mediterranis 2018 que s’ha celebrat avui a la nostra ciutat, sota la presidència de l’alcalde  i president dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha anunciat que el govern espanyol invertirà 10,5 milions d’euros per aquest esdeveniment esportiu;  a aquesta xifra s’hi han d’afegir els 2,5 milions d’euros que ja va aportar el Consejo Superior de Deportes (CSD) el 2016 i  2 milions  procedents del patrocini de les Loterias y Apuestas del Estado. En total, l’aportació del govern de  l’Estat serà de 15 milions d’euros.  Així ho ha afirmat el director general d’Esports del CSD, Jaime González Castaño, en la reunió del Comitè organitzador dels Jocs que s’ha desenvolupat a l’Ajuntament de Tarragona. Jaime González Castaño també ha manifestat que l’aportació econòmica està supeditada a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2017 i que el govern espanyol està complint amb els compromisos adquirits.

També cal dir, que els Jocs van ser declarats Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic i, per tant, les empreses implicades tenen exempcions fiscals de fins al 90 per cent per tota la inversió privada destinada als Jocs Mediterranis.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat molt positivament l’aportació econòmica del CSD i ha afirmat que és una noticia excel·lent  i que “els Jocs seran una realitat  sense cap mena de dubte;  estem en condicions de fer els millors Jocs de la història”.  L’alcalde  ha agraït als assistents els esforços realitzats  i  ha destacat que, tot i  l’ajornament dels Jocs,  les institucions que formen el Comitè Organitzador  han reafirmat el seu compromís per a tirar-los endavant.

El president del CSD,  Alejandro Blanco, també ha mostrat la seva satisfacció perquè “estem en condicions de complir el que havíem anunciat” i ha agraït la col·laboració de totes les institucions.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha recordat que els Jocs tindran 14 seus a les comarques de Tarragona, a més de la demarcació de Barcelona, i ha dit: “estem compromesos i la unitat d’acció és el que farà que els Jocs siguin un èxit”.

El delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris, ha subratllat  que les obres del Palau d’Esports segueixen el calendari previst i que la Generalitat seguirà treballant amb l’Ajuntament en tots els aspectes necessaris, com poden ser seguretat, mobilitat o salut, perquè els Jocs Mediterranis siguin un èxit.

 El Comitè organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona està format per representants de diferents institucions: Ajuntament, govern de l’Estat, Generalitat de Catalunya,  Diputació de Tarragona, Diputació de Barcelona, Comitè Olímpic Espanyol i  Comitè Olímpic Internacional.

A més de la reunió, el Comitè Organitzador ha visitat les obres de l’Anella Mediterrània.