20
DES
2016

/ CATEGORIA

Segona reunió dels màxims responsables del Pla Director de Seguretat dels Jocs Mediterranis

La sessió de treball de la Comissió superior de seguretat s’ha realitzat avui a l’edifici CAT112 de Reus, per avançar en la planificació de la seguretat d’aquest esdeveniment

Avui s’ha celebrat la segona reunió de la Comissió superior de Seguretat dels XVIII Jocs Mediterranis, el màxim òrgan de gestió del Pla Director de Seguretat de l’esdeveniment. La reunió ha tingut lloc a la sala d’actes de l’edifici CAT112 i ha estat presidida per l’alcalde de Tarragona i president dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros  i el director general de la Policia de la Generalitat i president de la Comissió, Albert Batlle. La trobada també ha comptat amb la participació de comandaments dels cossos i forces de seguretat i emergències implicats en l’operatiu, que inclou al Cos de Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia, Guardia Civil, policies locals de tots els municipis seu dels Jocs, Bombers, Servei d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil de la Generalitat.

Els responsables del Pla director de Seguretat dels Jocs del Mediterrani han exposat l’estat i desenvolupament dels diferents programes específics que contempla aquest pla. L’alcalde de Tarragona ha subratllat que el treball de l’organització dels Jocs no s’atura i ha destacat la importància del Pla Director de Seguretat. També ha agraït “el compromís, professionalitat i implicació de tots els cossos i forces de seguretat i d’emergències ja que amb el seu esforç aconseguirem que en els Jocs Mediterranis de 2018 l’esport sigui el veritable protagonista i estigui garantida la resposta davant de qualsevol imprevist”.

Per la seva part, el director general de la Policia, Albert Batlle, ha destacat que “continuem treballant plegats a través de les reunions de la Comissió superior de seguretat i del Pla director de seguretat per tal de poder afrontar tots els nivells de seguretat que representen aquests jocs i per ser capaços de fer front a tots els reptes que tenim en el context actual”.

Finalment, cal destacar que la Comissió de Planificació i la Comissió superior de Seguretat dels Jocs són els espais institucionals i de treball en l’operatiu de seguretat de l’esdeveniment.