04
OCT
2017

/ CATEGORIA

Tarragona acollirà properament el Fòrum per la Solidaritat i la Pau a la Mediterrània

Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Tarragona, en col·laboració amb l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i la xarxa d’Alcaldes per la Pau

Properament tindrà lloc a l’Ajuntament de Tarragona el Fòrum per la Solidaritat i la Pau a la Mediterrània, un espai de trobada entre actors del món local, institucions multilaterals i entitats de la societat civil per debatre i reflexionar entorn als conflictes i tensions que afecten en primer terme els països de la regió Mediterrània però que tenen un abast i una repercussió global

El fòrum es dividirà en quatre sessions principals i una taula rodona en les que personalitats de l’àmbit polític, alcaldes, representants d’ONG, entitats de la societat civil i experts sobre les relacions euro-mediterrànies i el món àrab, com és el cas de l’excalcaldessa de Lampedusa Giuseppina Nicolini o l’exdirector de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza, analitzaran la necessitat de convertir novament la Mediterrània en un espai per la solidaritat, la cooperació i la igualtat entre cultures i civilitzacions. Qüestions tan crucials com la cerca de respostes als conflictes oberts a la zona, la gestió dels moviments humans i les persones refugiades, la lluita per la igualtat de gènere o la promoció de l’esport com a eina per transcendir fronteres, idiomes i cultures, formaran part de l’agenda de l’esdeveniment.

Coincidint amb la celebració del fòrum, s'ganitzarà també una trobada d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau a l’Ajuntament de Tarragona. La reunió estarà oberta a totes les ciutats membres de la xarxa així com a representants municipals que vulguin assistir-hi. El secretari general de l’organització internacional Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau), el japonès Yasuyoshi Komizo, participarà a la trobada juntament amb el president de la xarxa a Catalunya i alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, s’emmarca en la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis que es celebraran del 22 de juny a l’1 de juliol de 2018 a la ciutat.

El Fòrum inicialment previst per als dies 18 i 19 d'octubre de 2017, ha quedat ajornat segons publica a la seva pàgina web L'Institut Europeu de la Mediterrània. Les causes del seu ajornament es poden consultar al comunicat de l'Ajuntament de Tarragona i la la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya en relació al seu ajornament. Veure comunicat.