30
JUN
2017

/ CATEGORIA

Altafulla acull aquest diumenge uns 170 atletes vinguts de cinc continents per a la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d’Europa Elit

Els municipi d’Alfafulla, seu de triatló dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, disputa aquest diumenge  la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d’Europa Elit de Triatló Sprint (Campionat Mediterrani). Hi participen esportistes vinguts dels cinc continents. Guanyadors i guanyadores de proves de la Copa del Món i de les Sèries Mundials es reuniran a Altafulla arribats d’indrets tan allunyats com Austràlia, Japó, Sudàfrica o els EEUU. També reunirà representants de les diferents federacions internacionals d’aquesta disciplina esportiva  i que valoraran la capacitat organitzativa d’Altafulla com a seu dels divuitens Jocs Mediterranis en aquest esport. Un dia abans, el dissabte 1 de juliol, la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla acollirà un congrés de les federacions internacionals on es duran a terme les eleccions al Comitè Executiu de l'Associació del Mediterrani de Triatló.

La cita d’aquest diumenge 2 de juliol no només servirà com a prova test pels organitzadors, sinó que també pels triatletes, que tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà la prova que hauran de disputar el 23 de juny de 2018. El circuit està estructurat en 750 metres de natació a una volta, quatre voltes de 5km de ciclisme, i dues voltes de 2,5km de cursa a peu.

Per a la Copa del Món de Paratriatló, participen un total de  63 atletes, arribats de dotze països, de quatre continents (Bèlgica, Xipre, Costa Rica, Croàcia, Espanya, França, Gran Bretanya, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Japó i Rússia). D’aquests, destaquen la britànica Jade Jones, i els espanyols Eva Moral, Kini Carrasco, Alejandro Sánchez, Jairo Ruiz, Héctor Català  i Susana Rodríguez.

Per a la Copa d’Europa Elit de Triatló Sprint, també està confirmada la participació de 103 atletes, provinents de 23 països, de cinc continents (Argentina, Austràlia, Brasil, Xipre, Colòmbia, Espanya, França, Gran Bretanya, Geòrgia, Alemanya, Grècia, Irlanda, Israel, Itàlia, Malta, Filipines, Portugal, Rússia, Suïssa, Xina Taipei, Turquia, Uruguai, i els Estats Units d’Amèrica. Destaca la participació dels espanyols Uxio Abuín, Cesc Godoy, Antonio Benito, David Castro, Sara Pérez, Zuriñe i Inés Santiago; el brasiler Danilo Pimentel, l’italià Massimo De Ponti, i el suís Sylvain Fridelance.

L’agent dinamitzadora dels Jocs Mediterranis d’Altafulla ha participat en la coordinació i organització d’aquest esdeveniment, en la gestió del voluntariat que participarà en aquesta prova, en la gestió de les empreses patrocinadores en tot allò referent a material per a la prova i l’avituallament, l’organització dels transfers a realitzar des de l’aeroport del Prat fins a Altafulla, així com fer possible la presència  de la mascota dels Jocs, Tarracus, a l’entrega de premis de la Paratriatló.