19
JUN
2017

/ CATEGORIA

Els Jocs Mediterranis: una oportunitat pel territori

L'esdeveniment ofereix noves oportunitats de negoci en l’àmbit de la gestió i el turisme esportiu

Quan falta un any just per a la celebració dels Jocs Mediterranis —el 22 de juny de l'any vinent estarem presenciant una gran cerimònia d'inauguració— és evident que la ciutat es prepara per gaudir d'un esdeveniment de primera magnitud. La millor manera de comprovar-ho és passejant per l'Anella Mediterrània de Campclar: l'exterior del Palau d'Esports amb capacitat per a 5.000 espectadors ja està pràcticament enllestit i les remodelacions de l'estadi d'atletisme i del complex poliesportiu estan igualment molt avançades. També es pot contemplar el terreny on aquest estiu es començarà a construir la piscina de 50 metres, molt a prop del nou camp de rugbi i del velòdrom que també serà reformat. 

Tot plegat en una superfície de 28 hectàrees, que compartirà les condicions de nou espai verd de la ciutat —amb més de 3.600 arbres i un llac artificial— i de la segona ciutat esportiva més important del país, només per darrera de l'Anella Olímpica de la muntanya barcelonina de Montjuïc. Una transformació de gran rellevància, que donarà impuls a una zona estratègica de la ciutat, i amb una evident càrrega simbòlica: on d’aquí a 365 dies competiran esportistes de tres continents diferents, fa pocs anys encara s’hi trobaven les runes de l’antic barri de barraques de l’Esperança.

Els Jocs Mediterranis estan molt lluny de ser només, però, una revitalització de les instal·lacions esportives del país. La prova més palpable és la implicació de més de 6.000 persones voluntàries, veritable motor d’aquest esdeveniment, que continuen formant-se per contribuir a que tots els aspectes esportius i logístics de la competició siguin un èxit. Tarragona 2018 també ha de contribuir al debat sobre l’actualitat del nostre mar Mediterrani, malauradament massa convulsa, i un reflex de l’enorme cultura que s’ha generat al llarg de milers d’anys a les ribes d’Europa, Àfrica i Àsia.

Estem a punt de fer uns grans Jocs perquè tots puguem gaudir d’una competició esportiva de primer nivell, amb 4.000 esportistes de 26 comitès olímpics nacionals disputant 33 disciplines esportives diferents; però sense oblidar que encara més important serà el llegat que Tarragona 2018 deixarà a la ciutat i a tot el territori: unes instal·lacions esportives de primer nivell, milers de persones formades per organitzar una competició d’alta complexitat, un gran aparador mediàtic per mostrar Tarragona al món, noves oportunitats de negoci en l’àmbit de la gestió i el turisme esportiu, etc.

L’interès del teixit empresarial permet que el projecte gaudeixi de la col·laboració d’un sector de la societat i reitera que  Tarragona 2018 és una oportunitat gairebé única per al territori. Treballem-la, gaudim-la i aprofitem-la al màxim!!!

 

Javier Villamayor                                                                                               

Conseller Comissionat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018