16
MAI
2017

/ CATEGORIA

L’ANELLA MEDITERRÀNIA REP PER PRIMERA VEGADA LA XARXA D’AGENTS DINAMITZADORS DE SEU DELS JOCS MEDITERRANIS

Els 14 Agents de Dinamització dels municipis seu dels Jocs visiten l’Anella Mediterrània

Aquest matí ha tingut lloc la visita de les 14 persones que conformen la Xarxa d’Agents Dinamitzadors de Seu dels Jocs a l’espai de l’Anella Mediterrània. Acompanyaven la visita altre personal tècnic de la Diputació de Tarragona, de la Fundació Tarragona 2017 i de Tarragona Impulsa. Així, un grup de 19 persones han recorregut les 28 hectàrees del recinte situat a Campclar que serà un dels epicentres dels Jocs i que està concebut com un espai de pràctica esportiva i una gran zona verda amb finalitats lúdiques i d’oci.

La celebració dels Jocs Mediterranis està fent possible la  reforma de les instal·lacions esportives existents a la zona, com la remodelació prevista de l’actual velòdrom, que acollirà la competició de petanca, la construcció del Palau d’Esports amb capacitat per a 5.000 espectadors, el qual acollirà les competicions d’handbol i properament la piscina de 50 metres descoberta que acollirà les proves de natació i waterpolo.

Els visitants van poder constatar les obres de construcció del nou Estadi d’atletisme construït  a partir de la  pista d’atletisme ja existent a Campclar i que disposarà d’una grada fixa per 2.000 espectadors i una ampliació de 2.000 cadires desmuntables que suposaran una capacitat de 4.000 espectadors durant els Jocs. Les grades supletòries de l’Estadi d’atletisme es desmuntaran i es convertirà en un equipament totalment preparat per acollir els esdeveniments principals del territori i els clubs d’atletisme de la ciutat. A més, els visitants també van poder ser testimonis de la construcció del nou camp de rugbi, de les obres de condicionament de la zona verda, amb una capacitat de més de 3.500 arbres de nova plantació, del nou llac destinat al reg d’aquesta zona verda i a l’esbarjo de la ciutadania, així com de les obres realitzades fins al moment per delimitar les àrees d’esportistes i espectadors i oferir uns serveis òptims a tots ells.  

La Xarxa d’Agents Dinamitzadors de Seu dels Jocs és un projecte finançat per la Diputació de Tarragona i coordinant per l'Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona 2017, i té com a finalitat impulsar noves oportunitats d’ocupació i de dinamització econòmica territorial mitjançant models cooperatius en el marc dels Jocs Mediterranis. Entre altres, les funcions dels agents de dinamització són les de donar suport als municipis seu dels Jocs Mediterranis en la definició i implementació de l’estratègia de llegat dels Jocs a nivell municipal, treballar de manera conjunta amb el director de seu per tal de donar visibilitat  a totes les iniciatives promogudes al voltant dels Jocs i fomentar la implicació i participació ciutadana i del teixit associatiu dels municipis seu en els Jocs Mediterranis.