13
FEB
2017

/ CATEGORIA

S’incorporen els 13 agents dinamitzadors dels Jocs Mediterranis als municipis seu

Els 13 agents conformen la Xarxa d’agents dinamitzadors de seu dels Jocs. És un projecte conjunt entre la Diputació de Tarragona, la Fundació Tarragona 2017 i l'Ajuntament de Tarragona.

A principis d’aquest mes de febrer s’han incorporat als municipis seu del Jocs Mediterranis 2018 de la província de Tarragona els 13 agents que conformen la Xarxa d’agents dinamitzadors de seu dels Jocs. D’aquesta manera es materialitza un projecte conjunt entre la Diputació de Tarragona, la Fundació Tarragona 2017 i l'Ajuntament de Tarragona per impulsar noves oportunitats d’ocupació i de dinamització econòmica territorial mitjançant models cooperatius en el marc dels JJMM Tarragona 2018 i que s’iniciava amb una capacitació de 210 hores a l’Espai Tabacalera en les àrees de promoció econòmica, turisme, esport, cultura i comunicació. El projecte estava finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals. La contractació ha estat possible mitjançant  un pla d’ocupació de la Diputació de Tarragona.

 

La “Xarxa d’Agents Dinamitzadors d’oportunitats socioeconòmiques generades a l’entorn dels Jocs”, ha de permetre desenvolupar un programa d’accions de dinamització que tindrà com a objectiu principal implementar un pla d’actuació a cada municipi envers els XVIII Jocs Mediterranis, així com potenciar la implicació ciutadana en l’esdeveniment mitjançant el treball transversal entre les diferents àrees de cada ajuntament.

Entre altres, les funcions dels agents de dinamització són les de donar suport als municipis seu dels Jocs Mediterranis en la definició i implementació de l’estratègia de llegat dels Jocs a nivell municipal a través del treball transversal, treballar de manera conjunta amb el director de seu per tal de maximitzar les oportunitats i donar visibilitat  a totes les iniciatives promogudes al voltant dels Jocs, coordinar les activitats vinculades a la dinamització municipal envers els Jocs Mediterranis i el seu llegat i fomentar la implicació i participació ciutadana i del teixit associatiu dels municipis seu en els Jocs Mediterranis.

Amb aquest projecte es materialitza un  nou perfil professional adaptat a les necessitats específiques dels Jocs, en habilitats professionals en gestió de projectes, cooperació institucional i promoció econòmica.

El treball en xarxa permetrà una millor coordinació de les activitats de dinamització municipal  envers els Jocs i el seu llegat, aprofitar les oportunitats socioeconòmiques que es generen al voltant dels Jocs i facilitar l’intercanvi d’informació i experiències entre els municipis seu.