20
DES
2016

/ CATEGORIA

Els Jocs Mediterranis posen l’accent en el llegat que deixaran al territori

L’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa i amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017, posa en marxa la campanya de difusió del llegat de Tarragona 2018 amb la voluntat de posar en relleu els beneficis que suposaran per a la ciutat i per al territori la celebració dels Jocs

L'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa i amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017, posa en marxa la campanya de difusió del llegat de Tarragona 2018 amb la voluntat de posar en relleu els beneficis que suposaran per a la ciutat i per al territori la celebració dels Jocs Mediterranis.

Els esdeveniments esportius, i en particular els grans esdeveniments com els Jocs Mediterranis, són una excel·lent oportunitat per a la reactivació de l’ocupació i per al desenvolupament econòmic, social i cultural del territori que els acull. Tot i que l’avaluació del llegat ha estat principalment centrada en l’impacte econòmic en el territori, el  llegat dels esdeveniments esportius s’ha de veure com un fenomen multidimensional, basat en el triple resultat, que inclou impactes interrelacionats a curt, mig i llarg termini de caire econòmic, ocupacional, polític, cultural, en infraestructures, mediambiental i social.

Els missatges de la campanya s’han focalitzat en quatre àmbits molt concrets: les instal·lacions esportives, la formació i el voluntariat, el desenvolupament econòmic i la projecció exterior del territori.

Tots els missatges seran transmesos per personatges coneguts/ persones conegudes de la societat del Camp de Tarragona vinculades a l’esdeveniment i al món de l’esport. La nedadora olímpica Sylvia Fontana recorda la construcció d’una piscina de 50 metres a la ciutat, una de les noves instal·lacions que estan previstes construir de nou o es remodelaran a les 16 seus dels Jocs, en una inversió global propera als 52 milions d’euros. D’altra banda, Aldana Russo és una de les més de 6.000 persones inscrites a la borsa de voluntariat dels Jocs que es poden beneficiar del seu pla de formació i acumular experiència per assolir nous reptes professionals.

Des del punt de vista del desenvolupament econòmic, Jordi Rom, gerent de l’Estació Nàutica Costa Daurada remarca que els Jocs aportaran més dinamisme de l’economia a través de l’esport. En aquest sentit ja s’ha constituït la Xarxa públic-privada per a la promoció del turisme esportiu a la demarcació de Tarragona amb la voluntat d’agrupar coneixement per desenvolupar noves experiències en aquest àmbit. L’últim protagonista de la campanya és el president nacional 2016 de la Jove Cambra Internacional de Catalunya, Xavier Bielsa, qui recorda que els Jocs situaran Tarragona al mapa dels grans esdeveniments esportius internacionals.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha declarat: ”Els Jocs Mediterranis són una oportunitat excepcional a tots els nivells: esportiu, social, cultural, però també econòmic, educatiu i de projecció exterior del territori”.

Tota la informació sobre els beneficis dels Jocs a diferents nivells es pot consultar a la pàgina web www.llegat2018.cat. La campanya es podrà visualitzar les properes setmanes als mitjans de comunicació, a diferents elements del mobiliari urbà de la ciutat i també a les xarxes socials.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local a través del Conveni específic de col·laboració, de data 17 de desembre de 2015, entre el SOC i l’Ajuntament de Tarragona del projecte de polítiques actives d’ocupació en el marc dels Jocs Mediterranis.