13
DES
2016

/ CATEGORIA

74 agents turístics i esportius celebren més de dos centenars de reunions al ‘Workshop de turisme esportiu de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre’

S’ha celebrat aquest dimarts a Tarragona organitzat per Tarragona Impulsa amb el recolzament tècnic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya

Més d’una vuitantena de professionals representants d’empreses d’activitats, destinacions certificades de turisme esportiu, equipaments esportius, agències de viatges receptives i allotjaments han participat aquest dimarts al ‘Workshop de turisme esportiu de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre’, en el que han celebrat més dos centenars de reunions entre ells.

Organitzat per Tarragona Impulsa de l’Ajuntament de Tarragona amb el recolzament tècnic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, el workshop ha tingut lloc a l’Espai Tabacalera a Tarragona amb l’objectiu d'afavorir el foment de la col·laboració i la generació d’oportunitats de negoci entre agents dels àmbits del turisme i de l’esport de les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

La meitat dels participants corresponien a empreses d’activitats, principalment especialitzades en nàutica i ciclisme, així com també d’altres activitats esportives com el senderisme, el trail running, el turisme eqüestre o l’escalada, entre d’altres.

Pel que fa a les agències de viatge receptives, han participat al workshop 12 agències tant de la Costa Daurada com de Terres de l’Ebre.

Entre els participants s’ha comptat amb representants de les quatre Destinacions de Turisme Esportiu de la demarcació de Tarragona, l’Ametlla de Mar, Amposta, Cambrils i Salou, i hi ha hagut una desena tant de representants d’equipaments esportius com d’allotjaments especialitzats en el turisme esportiu.

El workshop de turisme esportiu ha consistit una primera part de presentacions exprés organitzades en quatre blocs, de destinacions certificades de turisme esportiu, equipaments esportius, agències de viatges receptives i empreses d’activitats; seguides d’un espai per mantenir reunions simultànies entre els diversos agents participants.

La bona resposta de participació al workshop és mostra del desenvolupament que el turisme esportiu està vivint a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, unes destinacions amb unes bones característiques tècniques i unes condicions d’entorn favorables, sobretot pel que fa al clima fins i tot a l’hivern.

Aquesta acció de networking professional és una acció encaminada a afavorir vincles de col·laboració entre els membres de la Xarxa de turisme esportiu a la demarcació de Tarragona, creada aquest any en el marc d’un projecte de Tarragona Impulsa i la Fundació Tarragona 2017 i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals. 

La xarxa vol esdevenir un eix vertebrador entre l’oferta turística i l’esportiva, reforçant les accions de promoció i coordinació que ja es duen a terme al territori tant des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona com des de l’Agència Catalana de Turisme.