18
NOV
2016

/ CATEGORIA

Finalitza amb èxit la tercera edició del projecte “Cap a la feina en femení”.

Avui ha finalitzat la tercera edició del projecte “Cap a la feina en femení”.

“Cap a la feina en femení” és un nou projecte territorial executat per l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, que compta amb el suport dels Serveis d'Ocupació de les 14 poblacions seu del Camp de Tarragona dels Jocs Mediterranis.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

En el projecte han participat, comptant el total de les 3 edicions, 45 dones dels municipis seu dels Jocs, entre 30 i 56 anys  i inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Durant 145 hores de capacitació, les participants han reforçat i aconseguit l’empoderament del seu desenvolupament professional amb les següents activitats:

  • Entrenament vital: balanç vital i competencial
  • Entrenament per a l’ocupació i cerca de feina: canals i eines
  • Entrenament individual i tutories
  • Accions d’intermediació laboral

Les sessions de capacitació han estat impartides per la Fundació Intermèdia. Empreses com Leroy Merlin i Hotel Lauria han col·laborat en el projecte oferint a les participants la visió de l'empresa a l'hora de realitzar un procés de selecció.

L’entrega dels diplomes que acrediten la realització i finalització del curs, s’ha fet en presència de la cap de la Secció Tècnica del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, Aurora de la Torre Trillo-Figueroa, qui ha reconegut la importància d'aquest tipus de projectes per reforçar a les persones participants en el procés de cerca de feina.  

La valoració d’aquesta acció per part de les participants ha estat excel·lent. Al voltant del 25% del conjunt de l’alumnat ha trobat una ocupació abans de finalitzar el curs.  Aquesta dada  es valora de manera molt positiva per part dels  serveis tècnics de Tarragona Impulsa donada  la immediatesa en els primers resultats obtinguts quant a inserció laboral, atès que aquest tipus de projectes acostumen a donar els seus primers fruits en un període de temps a mig termini. Per la qual cosa, s’espera obtenir un 50% d’ocupació en el període dels propers 2 mesos.