01
OCT
2015

/ CATEGORIA

Territori, economia, ciutadania i esport centren els tallers sectorials del llegat dels Jocs Mediterranis

Diferents agents del territori han participat aquesta setmana en els quatre tallers sectorials de treball per definir els projectes estratègics que cal potenciar i promoure en el territori en el marc del llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Aquest llegat està vehiculat a través dels reptes dels Jocs envers el territori, l’economia, la ciutadania i l’esport. Els agents representen els interessos del teixit empresarial, social i esportiu i dels 14 municipis seu de Tarragona 2017.

Durant els tallers els agents han treballat conjuntament les accions i projectes necessaris per poder assolir els reptes de llegat. Aquestes accions, juntament amb els resultats de les entrevistes en profunditat amb agents claus del territori, seran recollides en el Pla Estratègic de Llegat dels Jocs Mediterranis que es preveu fer públic a finals de 2015.

Les accions van orientades a consolidar i projectar la marca del territori a partir dels actius latents i millorar les dinàmiques de treball per tal de potenciar sectors i espais d’activitat econòmica de futur, com ara el turisme esportiu, i millorar la capacitació del capital humà del territori orientada a les necessitats del teixit empresarial.

La ciutadania serà un element clau del llegat, tant com a beneficiària de noves iniciatives de promoció de la qualitat de vida i d’hàbits saludables que actuaran com a nexe entre la salut, l’esport i la cohesió social, així com a protagonista d’un dels principals llegats dels Jocs: una xarxa de voluntaris implicat en els projectes de territori.

La futura Anella Mediterrània es concep com un node d’interacció entre el món esportiu i la ciutadania, i un eix clau per consolidar la xarxa territorial d’equipaments esportius i potenciar un model territorial de gestió d’infraestructures esportives i de l’esport de base i alt rendiment.

Aquesta acció s’emmarca en el procés de planificació estratègica del llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 envers el desenvolupament socioeconòmic del territori que s’està desenvolupant durant l’any 2015 a través de la Taula estratègica per la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, una iniciativa promoguda des de l’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Impulsa i amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu en el marc d’un Programa Operatiu de l’objectiu d’Inversió en Creixement i Ocupació dels FSE, per al període 2014-2020.