10
NOV
2016

/ CATEGORIA

El Govern espanyol garanteix els Jocs Mediterranis de 2018

Es durà a terme un estudi tècnic per analitzar els costos i sobrecostos derivats de l’aplaçament dels Jocs per tal de concretar l’aportació de l’Estat.

El govern espanyol s’ha compromès avui formalment a garantir els Jocs Mediterranis de l’any 2018, després de la reunió de treball mantinguda avui a Madrid. A la trobada hi ha assistit el ministre de Cultura, Educació i Esport, Íñigo Méndez; l’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco; el subsecretari d’Educació, Cultura i Esport, Fernando Benzo; el coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor; el secretari general del COE i coordinador general adjunt dels Jocs Mediterranis, Victor Sánchez; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández; i la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Marbel Negueruela.

Durant la reunió s’ha acordat:

  • La incorporació del govern espanyol com a membre del Patronat de la Fundació Tarragona 2017.
  • Ampliar els beneficis fiscals dels XVIII Jocs Mediterranis un any més, fins a 31 de desembre de 2018.
  • Dur a terme un estudi tècnic per analitzar els costos i sobrecostos derivats de l’aplaçament dels Jocs per tal de concretar l’aportació de l’Estat per a l’edició de l’any 2018 i incorporar-la als pressupostos generals del 2017.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha fet una valoració positiva de la reunió i ha assegurat que “tenim el compromís ferm del ministre i el seu equip. Per primera vegada el govern espanyol formarà part de la Fundació dels Jocs per tal d’implicar-se al màxim i formar part de la sala de màquines del projecte. Ara s’obre un període de diàleg i treball permanent per concretar l’aportació de l’Estat de cara als Jocs de 2018”. També ha destacat que l’Estat s’ha compromès a allargar el període dels beneficis fiscals per als Jocs Mediterranis.