17
DES
2015

/ CATEGORIA

L´estratègia de llegat dels Jocs Mediterranis rep el suport dels municipis seu i de la diputació de Tarragona

Vint-i-nou representants dels municipis seus dels Jocs Mediterranis i de la Diputació de Tarragona s’han reunit avui a l’Espai Tabacalera per manifestar el seu suport a l’esborrany del Pla Estratègic de Llegat dels Jocs durant la segona sessió plenària de la "Taula estratègica per a la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017".

La sessió ha estat presidida pel Sr. Francesc Roca Rosell, Conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, i s’hi ha fet una presentació de l’esborrany del Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 a càrrec de Ramon Pallejà, director d’Operacions de la Fundació Tarragona 2017, i Berta Cerezuela, cap de projectes del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona, entitat encarregada de la implementació del projecte. Els assistents han valorat positivament i han validat la proposta presentada, emfatitzant la necessitat de treball en xarxa i la proactivitat des dels municipis en el pla d’acció que es desenvoluparà l’any 2016.

El suport rebut per part dels municipis seu dels Jocs i de la Diputació de Tarragona a la proposta de Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 elaborada a través d’un procés participatiu al llarg de l’any 2015, dóna peu a la redacció final del Pla Estratègic del Llegat que es difondrà públicament a inicis de l’any 2016.

El Pla Estratègic té com a objectiu dinamitzar l’economia del territori que acull els Jocs Mediterranis, aprofitant el seu efecte catalitzador pel que fa a generar ocupació directa i indirecta, impulsar sectors i ocupacions de futur relacionats amb l’esport, millorar el capital humà i la seva aplicació al teixit productiu, i enfortir el model de cooperació i treball en xarxa. A més, el pla vol contribuir a millorar la qualitat de vida en el territori i enfortir el sentiment de pertinença i orgull de la ciutadania.

El treball realitzat per la Taula Estratègica ha permès identificar 4 línies estratègiques d’actuació que deriven en 14 objectius estratègics de llegat dels Jocs Mediterranis orientats al desenvolupament local, i 10 projectes amb 32 accions estratègiques que s’han de potenciar o consolidar en els propers anys.

Durant aquest procés, 138 agents del territori, tant del sector públic com del privat han participat en set sessions de treball participatives, en 30 entrevistes amb experts i referents territorials dels actors implicats en el llegat dels Jocs i un concurs d’idees adreçat als centre d’educació secundaria.

El Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 marca la finalització del procés de planificació estratègica del llegat orientat al desenvolupament local que es va iniciar al desembre de l’any 2014. El Pla es converteix en el full de ruta que ha de servir al territori de base per posar els Jocs Mediterranis al servei del territori, integrant els Jocs en els projectes i les polítiques del territori perquè actuïn com a catalitzador aprofitant el momentum de l’esdeveniment i contribueixin als projectes de desenvolupament local.

La Taula Estratègica és una iniciativa que promou l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, amb la col·laboració de  la Fundació Tarragona 2017. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu  en el marc d’un Programa Operatiu  de l’objectiu d’Inversió en Creixement i Ocupació dels FSE, per al període 2014-2020. El projecte és implementat pel Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona.