28
JUN
2018

/ CATEGORIA

La cloenda dels Jocs Mediterranis serà una festa d'agraïment a Tarragona, a les seus i a totes les entitats vinculades a l'esdeveniment esportiu

sportiu La cloenda dels Jocs Mediterranis serà una festa d'agraïment a Tarragona, a les seus i a totes lesL’objectiu de la cerimònia de cloenda de diumenge és fer una festa d’agraïment a tots els que han participat a l’esdeveniment

“L’objectiu de la cerimònia de cloenda dels Jocs Mediterranis 2018 del proper diumenge és fer una festa d’agraïment als diferents col·lectius i persones (com els voluntaris) que han participat en l’esdeveniment”, així ho ha explicat en roda de premsa el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, el qual ha destacat, com a exemples, els serveis d’emergència i mèdics, els bombers, les policies locals de les seus, els cossos i forces de seguretat i les diferents administracions implicades en els Jocs Mediterranis, entre d’altres.

Així, se seguirà el que és característic en aquest tipus esdeveniments de clausura: fer un agraïment públic als participants, com es fa tradicionalment als Jocs Mediterranis i també a les Olimpíades.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tarragona ha posat entrades, a disposició dels clubs de la ciutat, les entitats implicades en l’esport base i els voluntaris dels Jocs, perquè puguin assistir a la cloenda. Cada seu, com el cas de Tarragona, té a disposició un nombre determinat d’invitacions pels seus compromisos que no surten a la venda i aquestes són les que s’estan repartint als clubs, entitats i voluntaris, a més a més de les seus que acullen els Jocs.

Així mateix, també s’oferiran a totes les forces i cossos de seguretat, emergències, sanitaris, voluntaris de Protecció Civil, etc., que han participat en el dispositiu sanitari i de seguretat. També gaudiran d’entrades els abonats del Patronat Municipal d’Esports perquè, alguns, han vist com les instal·lacions de les quals són usuaris s’han vist afectades per la celebració dels Jocs.

Finalment, també s’obre a la participació a entitats socials, culturals i cíviques implicades amb aquest esdeveniment esportiu, així com a tot el col·lectiu vinculat al Projecte Educatiu de Ciutat. En total, es tracta de 5.000 entrades, que són les que té l’Ajuntament de Tarragona a la seva disposició com a organitzador dels Jocs.

Les entitats que vulguin invitacions per la cloenda, si són esportives, ho han de demanar via correu electrònic al Patronat Municipal d’Esports, esports@tarragona.cat, i, si són entitats d’altres àmbits, ho han de sol·licitar a l'adreça electrònica cloendajocs2018@tarragona.cat.

Javier Villamayor també ha avançat que a la cerimònia de cloenda hi haurà l’actuació musical de l’actual número 1 de Los 40 Principales, el cantant Álvaro Soler.

D’altra banda, el director executiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Víctor Sánchez, ha anunciat la celebració pròximament d’un congrés encapçalat pel Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), i que comptarà amb la participació dels comitès olímpics nacionals membres del CIJM, les federacions internacionals, el Comitè Olímpic Internacional, així com agents relacionats amb la promoció de la pau i la solidaritat i el món de la comunicació i el màrqueting.

L’objectiu del congrés serà el del foment de l’esport i el d’impulsar aquest esdeveniment esportiu entre els països de la conca mediterrània, principalment, però també a la resta del món. Tots els ens implicats en aquest congrés treballaran per la racionalització de les proves del programa esportiu dels Jocs Mediterranis per tal d’assegurar la qualitat dels esportistes participants.

El director executiu dels Jocs, Víctor Sánchez, ha posat en valor la celebració de l’esdeveniment esportiu destacant que “Ara més que mai aquests Jocs són necessaris per tal de revifar el motiu pel qual es van crear l’any 1951: la unió dels països de la regió mediterrània”.