13
MAI
2016

/ CATEGORIA

AVUI S’HA PRESENTAT EL PLA ESTRÀTEGIC I LA WEB DEL LLEGAT DELS JOCS MEDITERRANIS TARRAGONA 2017

Aquest matí s’ha presentat a la sala d’actes de l’Ajuntament,  el Pla Estratègic i la web del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 amb la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa;  l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros,  els  alcaldes dels municipis seus dels Jocs, a més, dels participants  en la planificació estratègica del llegat dels Jocs.

 

El Pla Estratègic del Llegat dels Jocs té com objectius principals dinamitzar l’economia i reactivar l’ocupació en el territori que acull els Jocs Mediterranis i el llegat  es treballa en tres àmbits: l’econòmic i ocupacional; l’esportiu i el cultural de comunitat.

El Pla recull els projectes estratègics que s’han de potenciar o consolidar els propers anys i és el resultat d’un procés participatiu desenvolupat durant el 2015 que ha dut a terme la Taula Estratègica. En aquest període, s’ ha comptat amb la participació de 139 agents del territori, tant del sector públic com privat que han participat en les sessions realitzades.

Les línies estratègiques del Pla són:

Enfortir la visió i el model de cooperació territorial.
Millorar el capital humà, la seva ocupabilitat i promoure l’ocupació en sectors de futur
Incrementar la qualitat de l’entorn promovent hàbits de vida saludables i una cultura participativa.
Potenciar el sector esportiu millorant la seva professionalització i qualitat de gestió.

La Taula Estratègica ha estat promoguda per l’Ajuntament, a través de Tarragona Impulsa, amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya  i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu. Està implementat pel Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La presentació dels Llegat dels Jocs Mediterranis ha anat a càrrec  del conseller i coordinador general dels Jocs Mediterranis 2017, Javier Villamayor; a continuació ha intervingut, Berta Cerezuela Martínez, cap de projectes del Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport de la UAB, que ha explicat el Pla Estratègic del Llegat i, finalment,  el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament ha presentat la web del Llegat dels Jocs