05
ABR
2016

/ CATEGORIA

Els alumnes de 4rt d'ESO del col·legi Cor de Maria de Valls es preparen per a la presentació pública dels projectes guanyadors del concurs de secundària sobre el llegat Tarragona 2017

El Col·legi Cor de Maria de Valls va estar la primera escola guanyadora del concurs de secundària del Projecte Educatiu de Tarragona 2017 sobre el llegat dels Jocs Mediterranis. L'escola va guanyar el concurs presentant tres propostes en matèria de medi ambient, pràctica esportiva i tecnologia.

D'acord amb les bases del concurs, l'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa,  i en col·laboració amb la Fundació Tarragona 2017, oferiria suport i assessorament tècnic als projectes guanyadors. Aquest compromís s'ha concretat en la realització d'un taller d´assessorament en eines 2.0 i tècniques i habilitats de comunicació verbal i no verbal per a la presentació pública de projectes; ja que, properament, els alumnes responsables hauran de realitzar una presentació pública d'aquests projectes guanyadors en el seu propi municipi, Valls, i posteriorment al municipi de Tarragona, adreçada als membres de la Taula Estratègica per la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

El taller ha tingut lloc aquest matí a les instal·lacions del col·legi i ha anat a càrrec de la dinamitzadora Laia Benaiges Monné, tècnica de l'Espai la Magrana de Valls. El taller anava dirigit de manera prioritària als alumes que van presentar els projectes guanyadors, no obstant, s'ha fet extensiu a la resta de companys de la classe A de 4rt d'ESO. Demà dimecres, 6 d'abril, de 8:00 a 11:00 hores del matí tindrà continuïtat amb la resta de companys dels alumnes de la classe B de 4rt d'ESO.

Properament, aquest mateix taller es repetirà als alumnes del mateix curs de l'Institut del Morell, centre de secundària que també  va estar guanyador de l'esmentat concurs, amb la presentació d'un projecte de medi ambient de creació d’un carril bici entre El Morell, La Pobla de Mafumet i el polígon industrial; i una proposta de foment de la pràctica esportiva a través d’un grup d’aprofundiment en valors i activitats físiques i esportives.

Els projectes i alumnes guanyadors del col·legi Cor de Maria de Valls són:

 

Medi ambient: “Arbres i medi ambient”, amb les alumnes Andrea Cadahía, Teresa Flavià, Claudia Martín i Andrea Vicente.

 

Pràctica esportiva: “Monitorització de dades dels esportistes i visualització en temps real”, amb les alumnes Monica Borrull, Núria Estil∙les, Èlia Ugal, Marta Velasco i Luz Ángela Villamizar.

Tecnologia: “Serveis sanitaris al nostre abast”, amb les alumnes Eva Baraza, Norah Sierra, Anna Ujaque i Judith Vázquez

Les propostes de cada categoria (medi ambient, pràctica esportiva i tecnologia) han estat seleccionades tenint en compte l’adequació als valors i trets d’identitat del Projecte Educatiu dels Jocs: participatiu, tecnològic, eficient, integrador, interactiu i visió ecològica.

Concurs vinculat a la Taula Estratègica del llegat dels Jocs

Aquesta nova activitat del Projecte Educatiu neix de la Taula Estratègica per la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, una iniciativa promoguda des de l’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Impulsa i amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu en el marc d’un Programa Operatiu de l’objectiu d’Inversió en Creixement i Ocupació dels FSE, per al període 2014-2020.