08
FEB
2016

/ CATEGORIA

L’Institut El Morell presenta els seus projectes guanyadors del concurs de secundària sobre el llegat Tarragona 2017

L’Institut El Morell, el segon centre educatiu guanyador del concurs de secundària del Projecte Educatiu de Tarragona 2017 sobre el llegat dels Jocs Mediterranis, ha presentat les seves dues propostes guanyadores.

L’institut ha presentat un projecte de medi ambient de creació d’un carril bici entre El Morell, La Pobla de Mafumet i el polígon industrial; i una proposta de foment de la pràctica esportiva a través d’un grup d’aprofundiment en valors i activitats físiques i esportives. 

Tal i com ja van fer fa una setmana els alumnes de l’altra escola guanyadora del concurs, el Col·legi Cor de Maria de Valls, alumnes i professors han exposat els seus projectes a membres de l’equip de Tarragona 2017 i de la Taula Estratègica pel llegat dels Jocs, impulsada des de Tarragona Impulsa. La trobada, que tenia per objectiu iniciar un procés de definició de les necessitats de cada proposta i per tal d’oferir assessorament als centres educatius per part de Tarragona Impulsa i els Jocs Mediterranis, ha tingut lloc a les oficines de Tarragona 2017 situades a Marina Port Tarraco

 

Propostes seleccionades

Les propostes de cada categoria (medi ambient, pràctica esportiva i tecnologia) han estat seleccionades tenint en compte l’adequació als valors i trets d’identitat del Projecte Educatiu dels Jocs: participatiu, tecnològic, eficient, integrador, interactiu i visió ecològica. A partir d’ara s’iniciarà un procés de definició de les necessitats de cada proposta i s’oferirà assessorament als centres educatius per part de Tarragona Impulsa i els Jocs Mediterranis.

El llistat de les idees i centres guanyadors són:

Col·legi Cor de Maria Valls 

Medi ambient: “Arbres i medi ambient”

Pràctica esportiva: “Monitorització de dades dels esportistes i visualització en temps real”

Tecnologia: “Serveis sanitaris al nostre abast”

Institut El Morell

Medi ambient: “Construcció carril-bici” (El Morell-Pobla-Polígon químic)

Pràctica esportiva: “Creació d’un grup d’aprofundiment en valors i activitats físiques i esportives”

 

Concurs vinculat a la Taula Estratègica del llegat dels Jocs

Aquesta activitat del Projecte Educatiu neix de la Taula estratègica per la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, una iniciativa promoguda des de l’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Impulsa i amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu en el marc d’un Programa Operatiu de l’objectiu d’Inversió en Creixement i Ocupació dels FSE, per al període 2014-2020.