13
JUN
2018

/ CATEGORIA

La campanya "Respecta'm" de prevenció de conductes sexistes estarà present en els Jocs Mediterranis

Es lliurarà material informatiu als esportistes i s'instal·laran lones i vinils de la campanya en cinc idiomes

La campanya "Respecta'm" que té com a objectiu prevenir les conductes sexistes i qualsevol tipus de violència sexual estarà present a diferents instal·lacions dels Jocs Mediterranis durant la seva celebració, del 22 de juny a l'1 de juliol. La consellera de Polítiques d'Igualtat, Ana Santos, ha explicat que "la campanya "Respecta'm" posa de manifest el compromís de l'Ajuntament de Tarragona amb la igualtat i la prevenció de conductes sexistes". També ha subratllat que "és la primera vegada que en una competició esportiva d'aquesta importància hi ha una campanya especifica adreçada a què els comportaments siguin els correctes respecte a les conductes sexistes i qualsevol tipus de violència sexual".

En concret es donarà material informatiu de la campanya als 3622 esportistes - 2154 homes i 1468 dones- i el cos tècnic dels 26 països participants. S'instal·laran lones, vinils i es projectaran vídeos que seran els elements visibles del lema "Respecta'm", que s'han dissenyat en cinc idiomes: Català, Castellà, Anglès, Francès i Àrab.

Les lones del "Respecta'm" s'ubicaran en diferents espais de l'anella olímpica; els vinils en els vestuaris i els cartells informatius sobre la campanya en diferents espais d'on se celebraran els Jocs. Així ho han explicat en roda de premsa la consellera de Polítiques d'Igualtat, Ana Santos, i la consellera i presidenta de la Fundació Smart City Tarragona, Begoña Floria.

També es facilitarà formació als voluntaris sobre la campanya perquè puguin donar informació.
La campanya està apadrinada per la llançadora olímpica de martell Berta Castells.

El grup Komando Nits Q farà sortides per les diferents seus de Tarragona i repartiran polseres, xapes, díptics i materials diversos.

La seva presència serà els dies i hores següents:

  • Dia 22 de juny, acte d'inauguració dels Jocs al Club Gimnàstic de 19:00h a 21:00h. i a Tarragona centre, de 23:00h a 2:00h de la matinada.
  • Dia 23 de juny, al Centre aquàtic Campclar de 15:45h a 18:15 h.
  • Dia 24, de 10:30h a 13:00h al pavelló del Serrallo.
  • Dia 30 de juny, de 9:00h a 12:00h al Club Tenis Tarragona.
  • Dia 30 de juny, de 16:45h a 19:15h al Centre aquàtic de Campclar.
  • Dia 1 de juny, acte de cloenda al Club Gimnàstic de Tarragona.


La campanya "Respecta'm" està impulsada per la conselleria de Polítiques d'Igualtat i compta amb la col·laboració de la Fundació Smart City Tarragona, el Ministeri d'Igualtat i la Generalitat de Catalunya.

"Respecta'm"

"Respecta'm" és un projecte de ciutat de l'Ajuntament de Tarragona per tal de prevenir conductes sexistes i qualsevol tipus de violència sexual en els diferents contextos. Les pràctiques sexistes quotidianes són difícils d'identificar, ja que moltes vegades formen part de la cultura, costums, tradicions, i no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori.
La campanya, engegada el 2016, pretén visibilitzar aquestes conductes amb una línia de treball estable i continuada per tal de crear consciència i canviar la mirada del jovent, dels professionals i de la ciutadania en els diferents àmbits i contextos socials: educatiu, lleure, laboral, sanitari, esportiu, publicitari, etc.

Des que es va posar en marxa el "Respecta'm" en les festes locals i en l'oci nocturn, s'ha anat ampliant a altres àmbits com l'educatiu i el cultural. Per exemple, en la presentació de l'obra "Max in Love" arran del treball desenvolupat en els Instituts de Secundària. Fa un any que es va començar un procés per la seva implementació a l'àmbit laboral amb les empreses municipals, sindicats i algunes empreses de la ciutat. El resultat d'aquest treball es presentarà a l'octubre.