06
JUN
2018

/ CATEGORIA

Un Pla Director de Seguretat garantirà el bon funcionament i la mobilitat dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Els Mossos d’Esquadra treballen coordinadament amb les Policies Locals dels municipis on se celebren els Jocs, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, els Bombers de la Generalitat, el 112, el Sistema d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil per mantenir la seguretat

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona i el Comitè Organitzador de l’esdeveniment, han impulsat un Pla Director de Seguretat per abordar de manera integral la seguretat de les competicions, dels participants, visitants i residents durant la celebració dels Jocs Mediterranis.

La seguretat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 s’ha abordat des del treball en xarxa i transversal de la multiplicitat d’operadors que es coordinaran durant els dies que durarà l’esdeveniment per poder donar resposta ràpida i eficaç a possibles incidències que es puguin generar al llarg de la celebració. A més, la situació actual de nivell 4 sobre 5 d’alarma terrorista ha estat un dels punts clau  en l’elaboració d’aquest Pla Director de Seguretat.

Per part de la PG-ME participaran totes les especialitats, des de la Unitat Canina, la Unitat de subsòl, el TEDAX, la Unitat Aèria fins al Grup Especial d’Intervenció formaran part del dispositiu policial que ha de garantir la seguretat d’aquesta cita esportiva de caire internacional.

El dispositiu de seguretat incorporarà drons al sistema de vigilància i control que preveu aquest esdeveniment que transmetran dades en directe al centres de comandament.

Per la seva part, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha establert un dispositiu que desplegarà pràcticament a tots els efectius durant la celebració dels Jocs, per donar cobertura, en coordinació amb els altres operadors de seguretat, a la seguretat d’aquest esdeveniment i la dels actes paral·lels previstos, així com els requeriments de mobilitat a la ciutat.

 

Dispositius preventius de seguretat ciutadana

 Els Mossos d’Esquadra, juntament amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i amb  les Policies Locals dels municipis on es duran a terme les corresponents competicions esportives, materialitzaran un pla de seguretat a les seus de les competicions. En aquest àmbit, treballaran coordinadament amb efectius de les empreses de seguretat privada que participaran en la seguretat de les instal·lacions, accessos i allotjaments.

 

Mobilitat ordenada 

Pel que fa a la mobilitat, la Divisió de Transports (DTR) de la Comissaria General de Mobilitat (CGMO) i l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de Tarragona de la Divisió de Trànsit (DT) de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, aplicaran un pla de mobilitat i seguretat vial en el territori de l’esdeveniment.

S’ha treballat l’aspecte de la mobilitat des de tres vessants: la formació en conducció segura dels voluntaris dels JMT, la formació de les Policies Locals/Guàrdia Urbana que formen part del PDS dels Jocs en matèria de transports de viatgers, i el disseny del corresponent Pla de Mobilitat.

El Pla de Mobilitat contempla 11 rutes segures per al trasllat d’esportistes i d’altres membres de l’organització, aquestes rutes parteixen totes de la vil·la mediterrània amb destinació a la resta de seus descentralitzades i centres hospitalaris de la zona.

S’incrementaran els efectius en zones d’especial influència com són les arribades i sortides de passatgers a l’aeroport de Barcelona i Reus, a les estacions de ferrocarrils, així com, a les estacions d’autobusos.

En relació a les restriccions de trànsit originades amb motiu de la celebració d’alguna de les competicions esportives, es té previst afectacions els dies 27 i 30 de juny a vies interurbanes i urbanes amb motiu de les proves de ciclisme contrarellotge i ciclisme en ruta.

 

Informació i consells de seguretat abans i durant els JMT 2018 

La Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra portarà a terme una campanya informativa per fer arribar als participants i espectadors informació útil i consells de seguretat.

El PDS inclou la comunicació amb el sector hoteler del camp de Tarragona i Barcelona per tal d’orientar i informar sobre mesures d’autoprotecció adreçades als visitants i a les delegacions esportives.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona a través dels seus perfils a les xarxes socials, i amb col·laboració amb el Comitè Organitzador, posarà a disposició dels ciutadans informació de seguretat i consells per evitar ser víctimes de qualsevol il·lícit penal.