22
MAI
2018

/ CATEGORIA

RTVE es bolca amb els XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona 2018

Teledeporte oferirà les cerimònies d'inauguració i clausura, les finals de les disciplines més importants i un ampli programa diari de resum (16.00 a 22.00 hores)

Aquest dimarts s’ha presentat al Pretori Romà del Museu d’Història de Tarragona la cobertura de RTVE per als Jocs Mediterranis en una roda de premsa en què ha participat l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i el director de TVE, Eladio Jareño . El subdirector de programes d’esportius de TVE, Xavi Díaz, ha presentat l’acte. Eladio Jareño ha subratllat el compromís de RTVE amb els Jocs Mediterranis: “Un compromís absolut de cadena, implicant a tots els nostres canals, un compromís perquè els Jocs Mediterranis siguin un èxit per a Tarragona, per a Catalunya i per a tot Espanya”. Jareño ha detallat la cobertura de tots els canals de RTVE, especialment a Teledeporte i als Serveis Informatius. Sobre l’operatiu ha explicat que implicarà a 160 persones i s’utilitzaran cinc unitats mòbils completes d’Alta Definició. “Serà un dispositiu molt similar al d’uns Jocs Olímpics perquè hi ha diferents seus i diferents localitzacions, la diferència és que a Tarragona farem la producció i la personalització del senyal”.

Per la seva banda, Josep Fèlix Ballesteros ha destacat que estan molt feliços i tranquils per la feina ben feta però amb la responsabilitat per ser un altaveu de Tarragona cap a Espanya. També ha volgut agrair la col·laboració institucional amb RTVE. “Una cosa és signar un conveni i una altra el que hem viscut amb TVE, l’afecte que ens han mostrat cap a la ciutat, l’esport i la cultura, en cada minut i cada activitat”, ha afirmat.

Tots els canals de RTVE es bolquen amb els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i preparen programes especials dedicats a Tarragona i als Jocs. Espais com ‘Masterchef’, ‘Torres en la cocina’, ‘España Directo’, ‘Saber Vivir’, ‘Saber y ganar’ i ‘Lunnis de Leyenda’ emetran una programació especial dedicada a Tarragona i als Jocs, que reuniran del 22 de juny a l’1 de juliol a 4.000 esportistes de 26 nacionalitats.

Durant els Jocs Mediterranis, Teledeporte realitzarà una gran cobertura televisiva que començarà el dia 22 de juny amb la cerimònia d’inauguració al Nou Estadi de la ciutat tarragonina i acabarà el dia 1 de juliol amb la cerimònia de clausura. Així mateix, retransmetrà en directe les finals d’algunes de les disciplines de l’esdeveniment (natació, piragüisme, gimnàstica artística, karate, bàdminton, atletisme, bàsquet 3×3, vòlei platja, waterpolo, handbol, futbol i voleibol). Cada dia, Teledeporte emetrà un ampli resum de les proves esportives entre les 16h i les 22h presentades des de l’Anella Mediterrània per Xavi Díaz i David Figueira.

 

Programació especial a La 1

La 1 de TVE portarà a Tarragona els protagonistes dels programes insígnia de la cadena: ‘Masterchef Celebrity’, ‘Torres en la Cocina’, ‘España Directo’ i ‘Saber Vivir’. A més, realitzarà un programa especial de Saber y Ganar dedicat als Jocs Mediterranis i emetrà diferents documentals focalitzats en l’antiga Tàrraco.

 

Cobertura diària als Serveis Informatius de RTVE

Els Serveis Informatius donaran una àmplia cobertura amb presència diària en els Telenotícies, al Canal 24H i a l’Informatiu, amb entrades especials el dia de la inauguració. La programació en català de TVE també se centrarà en els Jocs Mediterranis. El programa ‘Cinc dies a’ emetrà un capítol amb un seguiment dels preparatius, un seguiment durant la competició i el final de les proves.

RNE dedicarà també una àmplia cobertura a aquesta important cita esportiva. Els programes ‘Tablero Deportivo’; ‘Ràdio Gaceta de los deportes’ i ‘Vestuario’ dedicaran especial atenció a tot el que succeeixi a Tarragona.

Finalment, RTVE.es crearà una pàgina web dedicada a tota l’actualitat dels Jocs i les diferents competicions es podran veure en multisenyal.

 

Tarracus i ‘Los Lunnis de Leyenda’, a Clan

La sèrie ‘Lunnis de Leyenda’ se centra en els Jocs Mediterranis de Tarragona amb el capítol ‘Luci Minici, campió olímpic’, on participa Tarracus, la mascota dels Jocs. El canal infantil Clan emetrà diversos clips promocionals que han gravat Los Lunnis amb la mascota de Tarragona 2018.