09
OCT
2017

Tarragona

AJORNAMENT: Fòrum per la Pau i la Solidaritat a la Mediterrània

TIPUS: Fòrum

DESCRIPCIÓ: La regió Mediterrània concentra avui dia conflictes i tensions que afecten en primer terme als països de la regió però que tenen un abast i una repercussió global. Per això és tan important que institucions multilaterals, països, regions, ciutats i entitats de la societat civil i la ciutadania basteixin plegades solucions que permetin avançar cap a una nova Mediterrània caracteritzada per la pau, l’estabilitat, la prosperitat compartida i el diàleg entre cultures i civilitzacions.

Aquest fòrum vol esdevenir un espai de trobada per aquesta necessària concertació entre ambdues ribes de la Mediterrània en qüestions tan crucials com la cerca de respostes als conflictes oberts a la zona, la gestió dels moviments humans i els refugiats, la lluita per la igualtat de gènere o la promoció de l’esport i els Jocs Mediterranis com a eina per transcendir fronteres, idiomes i cultures.

En les diverses sessions del fòrum hi prendran part personalitats de l’àmbit polític, representants d’ONGs i d’entitats de la societat civil, alcaldes, i experts sobre les relacions euro-mediterrànies i el món àrab, entre d’altres.

DIA: Inicialment previst per als dies 18 i 19 d'octubre. AJORNAT

ORGANITZADORS: Ajuntament de Tarragona, Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i Secretariat de la Unió per la Mediterrània (UpM)

COL·LABORADORS: Càtedra UNESCO per al diàleg intercultural a la Mediterrània de la Universitat Rovira i Virgili, i s’organitza en el marc del Jocs Mediterranis de Tarragona 2018.

ANUNCI DE L'AJORNAMENT: Comunicat: http://wp.granollers.cat/alcaldesperlapau/2017/10/09/ajornament-del-forum-per-la-solidaritat-i-la-pau-a-la-mediterrania/