13
MAI
2016

Tarragona

Presentació del Pla Estratègic i la Web del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017

El programa de l’acte comptarà amb una presentació de la visió dels Jocs, a càrrec de Javier Villamayor Caamaño, tinent d’alcalde i coordinador general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, que anirà seguida de la presentació del Pla Estratègic a càrrec de Berta Cerezuela Martínez, Cap de projectes del Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tot seguit, Francesc Roca Rosel, conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona farà la presentació de la Web del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

 

El Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 ha estat el resultat d’un procés participatiu al llarg de l’any 2015 dut a terme a través de la Taula estratègica per a la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

 

Objectius

 

El Pla Estratègic té com a objectiu contribuir a dinamitzar l’economia del territori que acull els Jocs Mediterranis, aprofitant el seu efecte catalitzador pel que fa a generar ocupació directa i indirecta, impulsar sectors i ocupacions de futur relacionats amb l’esport, millorar el capital humà i la seva aplicació al teixit productiu, i enfortir el model de cooperació i treball en xarxa. A més, el pla vol contribuir a millorar la qualitat de vida en el territori i enfortir el sentiment de pertinença i orgull de la ciutadania.


El treball realitzat per la Taula Estratègica ha permès identificar 4 línies estratègiques d’actuació que deriven en 8 objectius estratègics de llegat orientats al desenvolupament local, i 11 programes amb 33 projectes estratègics que s’han de potenciar o consolidar en els propers anys.


Durant aquest procés, 139 agents del territori, tant del sector públic com del privat han participat en dues sessions plenàries, set sessions de treball participatives, 29 entrevistes amb referents territorials i un concurs d’idees adreçat als centre d’educació secundaria.

 

Full de ruta


El Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 marca la finalització del procés de planificació estratègica del llegat orientat al desenvolupament local que es va iniciar al desembre de l’any 2014. El Pla es converteix en el full de ruta que ha de servir al territori de base per posar els Jocs Mediterranis al servei del territori, integrant els Jocs en els projectes i les polítiques del territori perquè actuïn com a catalitzador aprofitant el momentum de l’esdeveniment i contribueixin als projectes de desenvolupament local.


La Taula Estratègica és una iniciativa que promou l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, amb la col·laboració de  la Fundació Tarragona 2017. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu  en el marc d’un Programa Operatiu  de l’objectiu d’Inversió en Creixement i Ocupació dels FSE, per al període 2014-2020. El projecte és implementat pel Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona.

DIA: Divendres, 13 de maig de 2016
HORA: 11:30 hores
LLOC: Sala d'actes de l'Ajuntament de Tarragona. Pl. de la Font,1  43003 Tarragona
DURADA PREVISTA: 1 hora
REQUISITS: Cal invitació